Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - De eerste longfoto
Sarcoidose - De eerste longfoto
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

De eerste longfoto


De eerste longfoto werd dus gemaakt op 23 Januari 2009. Ik vergeet het nooit meer. Ik zit in de wachtkamer en wordt met drie mensen tegelijk weggeroepen om de foto te laten maken. Je hebt dus een soort centrale ruimte waar de rontgen apparatuur staat. Aangrenzend aan die ruimte liggen drie kleine kleedkamertjes ( het is maar voor de verbeelding hoor dat ik dit vertel). De assistente verteld mij dat ik mijn bovenlijf vrij moet maken en moet wachten totdat ik gehaald wordt. Nu hoor ik het volgende: Meneertje 1 komt binnen. Foto wordt gemaakt. Assistente zegt: " U kunt gaan Meneer 1, de uitslag ligt over drie werkdagen bij uw huisarts".  Ik weet nog dat ik op dat moment dacht: " Mooi, dan hoeven we hier tenminste geen uren op de uitslag te wachten".
Vervolgens hoor ik achter de deur Meneertje 2 binnenkomen. Foto wordt gemaakt. Assistente zegt: " U kunt gaan Meneer 2, de uitslag ligt over drie werkdagen bij uw huisarts" . Daarna gaat het deurtje van mijn kleedkamertje open en neemt de assistente me mee naar het rontgenapparaat. De foto wordt gemaakt. Ik loop al terug naar het kleedkamertje en verwacht dat de assistente gaat zeggen " U kunt gaan meneer Penders, de uitslag ligt over drie dagen bij uw huisarts. " Niet dus.
In plaats daarvan zegt zij: " Uhm... meneer Penders? U moet toch nog even wachten in de wachtkamer want we willen de foto's toch even aan de longarts laten zien". Ik denk sodeju! Als zij al kan zien dat er iets niet in de haak is met mijn longen dat moet het wel een behoorlijke puinhoop zijn!

Tien minuten later komt ze terug met de mededeling dat ze nu a-la-minute een rapport gaan opstellen en dit naar mijn huisarts zullen doorsturen. Die zou ik dan over een uur of vier kunnen bellen voor de uitslag. Waarop ik zeg "jullile weten de uitslag al dus vertel het nu maar". Mocht volgens de assistente niet, iets met beleid en regels en blablabla. Goed, terug naar huis dus en het grote wachten is begonnen. Je haalt je natuurlijik de meest gruwelijke ziektes in je hoofd en ik geloof dat ik die middag wel honderd keer ben gestorven aan longkanker, in mijn hoofd dan he.
Uiteindelijk gaat de telefoon en belt de huisarts met de mededeling dat ik toch wel een lelijke longontsteking te pakken heb. " Ik schrijf wel een antibiotica kuurtje voor je uit, even een paar daagjes rust houden".  Mooi dacht ik opgelucht als ik was,. Het is maar een longontsteking. Eventjes rustig houden en dan kun je weer verder....

29 Maart 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam blij voor je @ 11:57 01-Feb-2010
gelukkig maar

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog