Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - De dagen daarna
Sarcoidose - De dagen daarna
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

De dagen daarna


Zoals voorgeschrven door mijn huisarts nam ik de antibiotica kuur. Eigenlijk trad er geen verbetering op. Het hoestje bleef en de kortademigheid ook. Toen ik de antibioticakuur volledig achter de rug had moest ik terug naar de huisarts voor een kleine controle. Ik vertelde hem dat ik eigenlijk geen verbetering kon waarnemen waardoor ik toch maar weer werd teruggestuurd naar het ziekenhuis voor wat grondigere onderzoeken.

Er werd begonnen op dinsdag 10 Maart met een longfunctie test. Je neemt plaats in een soort van douche cabine waarin een apparaat staat. Je blaast op een aantal verschillende manieren in het mondstuk en daar meten ze dan van allerlei zaken uit. Onder andere je longcapaciteit, de zuurstofopname e.d. Daarna werd er nog bloed afgenomen en als laatste moest ik een looptest uitvoeren in de kelder van het ziekenhuis. Een tijdje heen en weer lopen over een stuk van dertig meter en daarb ijwordt dan continue de saturatie (dat is de zuurstofopnamein je bloed, deze hoort tegen de 100% aan te zitten) en je hartslag gemeten. Ook moest ik na iedere minuut een punt geven aan de gesteldheid van mijn benen en mijn hoeveelheid adem, lucht. Omdat je de test in een wandeltempo aflegt bleef dit voor mijn gevoel allemaal 100% in orde.

Daarna kreeg ik zgn. ' mantou- prik' (ik weet niet of dit de correcte schrijfwijze is). Hierbij injecteren ze een klein beetje vloeistof tussen twee huidlagen in. Op deze manier wilde men controleren of ik ooit in aanraking met TBC ben geweest. Als dat zo zou zijn zou ik binnen enkele dagen moeten gaan reageren op dit goedje. Dat zou zich dan moeten uitten in de vorm van een rode, irriterende, jeukende bult op de plaats van injectie.

De uitslagen van dit alles volgden een paar dagen later.

30 Maart 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog