Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - The day(s) after
Sarcoidose - The day(s) after
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

The day(s) after


De dagen erna gaat het in rap tempo achteruit. Op de woensdag van de bronchoscopie volede ik me nog behoorlijk goed. Maar op donderdag begint het gelazer. Het lijkt wel in fases te komen. Ik sta 's ochtends op en ben geen stuiver waard. Total loss om het zo maar te zeggen. Voel me misselijk en heb eigenlijk totaal geen zin of vermogen om iets uit te voeren, laat staan om iets te eten. Dat duurt zo tot een uur of twaalf 's middags en dan voel ik me weer kiplekker. Niks aan het handje zou je zeggen.
 Totdat het zo tegen zessen aangaat en dan krijg ik plotseling kippenvel. En niet zomaar. Ik krijg het steenkoud en zit te trillen op de bank. Als remedie neem ik een paar avonden achter elkaar een heet bad. Dat helpt eventjes maar zo gauw als ik eruit kom heb ik het weer steenkoud. Ook de vermoeidheid steekt de kop weer op. Ik had nooit gedacht dat zoiets bestaat maar ik ben letterlijk te moe om op te staan. Bij iedere beweging die ik wil maken moet ik nadenken en zie ik op tregen de hele onderneming. Als ik 's avonds naar bed ga lig ik letterlijk te trillen in bed en dat terwijl het zweet over mijn lijf loopt. Het is zo erg dat ik 's nachts een paar keer van kleding moet wisselen en Nicolle het bed moet verschonen. Dit hele riedeltje gaat gepaard met enorme hoestaanvallen die zo heftig zijn dat ik er inmiddels een spier in mijn rug mee heb verrekt hetgeen het hoesten nou niet bepaald aangenamer maakt.  Nicolle dringt aan  om mijn temperatuur te meten omdat ik zo zweet, maar ik ben te eigenwijs. Nicolle dringt aan om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan maar ik ben eigenwijs.
Achteraf had ze gelijk natuurlijk maar ik moest eerst zelf op mijn bek gaan.
Dit hele spektakel voltrekt zich een aantal dagen en op de een of andere manier vindt ik het nodig om iedere dag te gaan werken terwijl ik me voel als een dweil. Ik hou het tot maandag vol en als ik dan 's avonds thuiskom is het afgelopen met me. Ik kan letterlijk niets meer.
De nacht brengt weer de gebruikelijke ellende en de volgende ochtend meld ik me ziek. Ik meen nog steeds een vervelend griepje onder de leden te hebben. Totdat ik mijn collega die dinsdagochtend aan de lijn heb. We spreken even wat zaakjes door en ik leg de telefoon neer. Ik voel een hoestbui opkomen en loop naar de badkamer. Buiten het gebruikelijke donkergele slijm wat ik normaal ophoest zit er nu ook bloed bij. Ik schrik me het apelazerus en loop naar beneden waar Nicolle toevallig net de dokter aan het bellen is (ik had gevraagd dat niet te doen maar gelukkig heeft ze mijn koppigheid genegeerd). Ik vertel haar dat ik bloed ophoest en we moeten komen. Bij de huisarts het hele verhaal uit doeken gedaan en hij besluit me te laten opnemen in het zieknhuis omdat hij zich zorgen maakt over hoe ik eruit zie en dat ik weer ben afgevallen. Ziet er dus niet goed uit. Thuis spullen pakken, alles regelen voor de kinderen en naar het ziekenhuis.

31 Maart 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog