Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - Weer thuis
Sarcoidose - Weer thuis
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Weer thuis


Goedemiddag. Sinds een paar uurtjes ben ik weer thuis. Na het ontslag van de longafdeling moest ik nog even langs de oogarts. Het schijnt vaker voor te komen dat de Sarcoidose over slaat op de ogen. Eerst moest ik de gebruikelijke testjes doen. Lettertjes oplezen die steeds kleiner worden enzo, je kent het wel. Ik heb wel het gevoel dat mijn ogen niet meer zijn wat ze een aantal jaren geleden waren maar om nu te zeggen dat ze slecht zijn, nee. De assistent druppelt me nog een bepaald goedje in mijn ogen en ik mag in de wachtkamer plaatsnemen om te wachten op de oogars zelf. Ik wrijf wat in mijn ogen, dat goedje begin te irriteren. Na vijf minuten kijk ik op mijn horloge. Wacht even, nog eens kijken.... Wat is dit nou weer?! Ik zie niks! Althans niet van dichtbij! Hoe verder ik het horloge van mijn ogen af houd hoe beter het zicht wordt, maar als ik dichterbij kom zie ik alleen nog maar een waas. Zal wel met de oogdruppels te maken hebben, alhoewel die assistent me daar niks over heeft gezegd.

Tijdje later wordt ik bij de oogarts geroepen. Ik check voor de veiligheid even of het normaal is van dat wazige zien. Gelukkig bevestigd ze dit en de oogarts is een beetje pissig op de assistent omdat ze me dat niet gezegd heeft. Maakt mij niet zo gek veel uit. Ik weet in ieder geval waar het vandaan komt en dat het maximaal een uurtje kan duren voordat ik weer normaal zie. Verdere tests wijzen uit dat mijn ogen gezond zijn. Mooi zo.

Op weg naar buiten pik ik nog even een paar medicijnen op voor de komende week bij apotheek. Dat is een mooie waslijst geworden ondertussen:

Ventolin (had ik vantevoren ook al), Ceretide (idem Ventolin), Code´ne (om 's nachts fatsoenlijk te kunnen slapen), acetylcyste´ne (om het slijm los te maken), prednison (om de sarco´dose tegen te gaan) en Tavanic (de laatste antibiotica kuur om de ontsteking definitief de kop in te drukken).

Er staat nu een mooi mandje op het aanrecht gevuld met allerlei troep die ik iedere ochtend trouw mag gaan gebruiken. Ik heb, voor jullie verbeelding bij de foto's een r÷ntgenfoto ge-upload van een sarco´dose fase twee longfoto. Om jullie een idee te geven van hoe mijn longen er momenteel uitzien. Ter verheldering, zwart is lucht (wat het dus eigenlijk hoort te zijn) en wit is weefsel. In mijn geval dus littekenweefsel. De foto is te bereiken via het menuutje aan de linkerkant. Let wel op; de hoeveelheid littekens zegt in dit geval niets over de functionaliteit van de longen, wel de mate waarin ze zijn aangetast en dat is in mijn geval behoorlijk. Nu is het een kwestie van hopen dat de prednison zijn werk doet en de volgende keer dat we weer een foto gaan nemen de littekens zijn afgenomen. Over een week of drie moet ik terug naar Dr. de Vries en tevens Dr. Drenth. De laatste schijnt de authoriteit op het gebied van Sarco´dose te zijn in Europa. Ben blij dat ik van haar expertise gebruik kan maken. Geeft je wel een goed gevoel dat de beste arts van Europa met je bezig is.

Ik vroeg voorzichtig aan de arts of ik al aan werk mocht denken maar ik mag tot de 24e April (dan heb ik de afspraak met Dr. Drenth) niet gaan werken en moet me vooral richten op revalidatie en herstel. Revalidatie.... wat een woord. Alsof ik een zwaar verkeersongeluk heb gehad en opnieuw moet leren lopen. In zekere zin moet ik wel opnieuw beginnen want ik voel bij alles wat ik doe dat ik geen reserves meer heb. De komende tijd staat dus in het teken van bouwen en rust. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer thuis ben. Is tenminste niet zo deprimerend. Alle mensen die voor ons (mij, nicolle en de kinderen) hebben gezorgd en opgevangen duizendmaal dank. Het is een fijn gevoel om te weten dat we op jullie steun en hulp kunnen rekenen. Bedankt....


01 April 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog