Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - WASOG
Sarcoidose - WASOG
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

WASOG


Tussen 25 en 27 Maart 2009 werd door het WASOG (World Association Sarcoidosis and other Granulomatous Diseases) een vijfde jaarlijkse conferentie gehouden in Charleston, South Carolina, USA.

Voorafgaand hieraan werd op 13 Maart jongstleden in Maastricht eveneens een WASOG conferentie gehouden. Hierbij ook aanwezig Prof. Dr. Drent, de arts die mij vanaf 24 April verder gaat behandelen. Tevens hierbij aanwezig Prof Robert P. Baughman.

Klik op deze link om zijn bevindingen over deze ziekte te vinden. Het is een 39 pagina's tellend rapport in het Engels over het proces van de ziekte. Als je het leest kom je eigenlijk niet verder dan de conclusie dat de ziekte zo grillig en onvoorspelbaar is dat alle denkbare scenario's nog mogelijk zijn; van complete genezing tot een toename van de ziekte.

http://www.wasogbal2011.nl/calender/cal13-3-2009-abstract_baughman.pdf

Ik betrap mezelf erop dat ik zoveel mogelijk informatie probeer in te winnen over Sarcoidose. Zit momenteel vrij veel op internet te zoeken naar nuttige info over de ziekte. Er zit echter ook veel troep tussen. Zo heb je misschien gemerkt dat de filmpjes die ik gelinkt heb van het de Amerikaanse TV het best wel dramatiseren door mensen te interviewen waarvan geliefden of bekenden gestorven zijn aan de ziekte. Laten we vooral niet vergeten dat het hierbij gaat om een kleine minderheid, slechts 2 tot 3 % van de mensen met Sarcoidose gaat er dood aan. Ik probeer me dus te beperken tot de serieuze informatie die niet bedoeld is tot het scoren van kijkcijfers of web page hits. Dat is even wennen want in eerste instantie schrik je van die dramatische reportages. Als je echter wat beter zoekt kom je bij de serieuzere bronnen terecht die info gebruiken die daadwerkelijke is te staven met feiten in plaats van verhalen en geruchten. Ik probeer het dus zo objectief mogelijk te houden. Als iemand nog iets nuttigs vind of tegenkomt laat het me gerust weten. 


02 April 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog