Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - Alternatieve geneeswijzen
Sarcoidose - Alternatieve geneeswijzen
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Alternatieve geneeswijzen


Vandaag had ik om 13.20 uur 's middags een afspraak bij Dr. Sluysmans in het ZKH van Kerkrade. Deze man is van origine huisarts maar heeft zich laterhand toegelegd op alternatieve geneeswijzen zoals o.a. acupunctuur. Normaliter ben ik niet zo van het zweverige maar baat het niet dan schaadt het niet zullen we maar zeggen. Hij is wel zo eerlijk om direct te zeggen dat hij geen oplossing of geneesmiddel heeft voor de sarcoïdose. Zijn aanpak komt uit een andere opvatting namelijk dat er een een bepaalde disbalans in mijn lichaam is geweest waardoor de Sarcoïdose zich heeft kunnen manifesteren. Concreet betekend dat dus dat ik op de een of andere manier allergisch heb gereageerd op bepaalde omstandigheden en/of stoffen. De kunst is nu dus om uit te vinden welke omstandigheden en/of stoffen dat zijn geweest.

Al uit een van de eerste testen bleek het onder andere om gekristaliseerde suiker te gaan. Die moet ik dus proberen te mijden. Geheel eraan ontkomen doe je natuurlijk niet maar als het even kan geen suiker meer in de koffie maar in plaats daarvan een zoetje, wat minder zoete koekjes eten enzo en proberen meer natuurlijke suikers binnen te krijgen, bijvoorbeeld uit een appel of een banaan.

Daarna kwam een overactieve reactie tegen difterie naar voren. Die prik hebben we als kind allemaal gehad en die schijnt bij mij niet zo goed gevallen te zijn. Tja, beetje vergezocht wat mij betreft daar het voor mij toch alweer heel wat jaartjes geleden is geweest dat ik spuit heb gekregen, maar goed, het zou natuurlijk zomaar kunnen.

En dan mijn rug. Het is inderdaad waar dat ik al een tijd last heb van mijn rug. Niet dat je zegt dat de klachten ontzettend chronisch en pijnlijk zijn maar soms is het wel hinderlijk en wordt ik er 's nachts wel eens wakker van. Meestal moet ik dan even rechtop gaan zitten in bed en een beetje de rug rekken en dan gaat het wel weer. Ik heb die klachten altijd toegewezen aan het feit dat ik nu eenmaal lang ben en mijn rug wat zwakker is dan die van de meeste mensen. Let wel; ik had hier met deze man nog met geen woord over gesproken. Wat gebeurt er nu? Ik moet rechtop gaan staan en mijn arm voor me uit strekken. De beste man probeert, zonder mij ergens anders verder aan te raken, om mijn arm omlaag te duwen. Ik mag tegendruk uitoefenen en het lukt hem niet om mijn arm naar beneden te duwen. Vervolgens legt hij twee vingers op twee wervels in mijn ruggewervel. Ik moet weer mijn arm voor me uit strekken en hij probeert weer mijn arm omlaag te duwen. Ik mag ook nu weer tegendruk uitoefenen maar het lukt me met geen mogelijkheid om mijn arm omhoog te houden. Ik laat het even op me inwerken maar ik kom eigenlijk niet verder dan de conclusie dat dit toch wel heel erg vreemd is. Hieruit maakt hij op dat ik blokkades heb in de achtste thorale wervel en in de eerste en derde lumbale wervel. Alsjeblieft, who needs röntgenfoto's?

Hier gaan we dus aan werken met de fysiotherapeut. Wat kunnen we nu hieruit opmaken? Allereerst is de bedoeling dat de balans in mijn lichaam weer hersteld wordt. Als die balans er is werkt je afweersysteem optimaal en kan je lichaam dus makkelijkeen aanval van bijvoorbeeld een griepvirus (ik noem maar wat) afslaan. Omdat die balans bij mij zoek is ben ik dus extra vatbaar voor andere aandoeningen (bijvoorbeeld Sarcoïdose). Het is dus een kwestie van eerst de balans herstellen en daarna verder zoeken. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit geenzins een of andere schimmige geneesheer is die met allerlei vreemde middeltjes of onderzoeksmethoden gooit. Tot nu toe lijkt het erop dat zijn bevindingen allemaal te staven zijn met feiten. Hij heeft me ook aangeraden de adviezen van de artsen nauwgezet op te volgen en vooral de medicatie te blijven nemen. Het enige dat hij kan doen is proberen het genezingsproces te versnellen. En wat mij betreft is dat voldoende. Hoewel zijn uurtarief nog wat te wensen over laat......


07 April 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Henk Timmer @ 22:11 29-Jan-2014
Als iemand wil weten waarom ik me "besodemieterd"voel graag reactie via : henkenlies@home.nl

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog