Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - Gewicht V
Sarcoidose - Gewicht V
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Gewicht V


Meetpunt V:

Datum: 18 April 2009, voeding normaal plus 2 maal per dag een flesje Nutridrink en 4 maal per dag  5 scheppen Fantomalt. Gewicht 73,5 kg.

Gewichtstoename: 1,8 kilo op zes dagen tijd. Een dag eerder gewogen dan normaal maar dat komt toevallig zo uit omdat ik even wat tijd heb. Voorzichtig kunnen we denk ik wel spreken van een gemiddelde gewichtstoename van zo'n twee kilo per week. En dat is best behoorlijk. in ieder geval meer dan de halve kilo per week die er volgens de diëtiste bij zou moeten komen. Laten we het maar op een combinatie van de Prednison en de voeding houden.

De Prednison begint zijn sporen na te laten. Ik begin hier en daar wat vreemde en onverklaarbare pijntjes en kwaaltjes te krijgen. Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat ik overal extra alert op ben omdat ik weet wat er met me aan de hand is. Feit is dat ik last heb van een uitslag (allemaal kleine rode bultjes) in mijn gezicht (doe dan ook maar meteen goed hè), dikkere voeten en enkels, diezelfde bultjes heb ik ook op tussen mijn schouders in. Verschil is alleen dat deze wel jeuken en die in mijn gezicht niet (godzijdank). Verder functioneert mijn linkeroor niet meer zoals het hoort. Iedereen kent wel dat geluid dat je krijgt in je oor als iemand vlakbij op zijn vingers fluit en de toon eigenlijk te hard en te hoog is om te kunnen horen voor het menselijk oor. Dat heb ik dus. Alleen niet bij extreme geluiden maar bijvoorbeeld bij muziek op bepaalde frequenties en als Cedrique hard huilt of een gil geeft.

Nogmaals, ik ben volgens mij extra alert en het kan best zijn dat ik mijn oren gewoon eens moet laten schoonmaken maar ik ga er toch maar even mee naar de dokter. Voor de rest gaat alles wel redelijk. Sinds het gisteren heeft geregend heb ik wel weer onmiddelijk last van slijm. Zal wel met de weersomstandigheden te maken hebben. Ik ben daarom maar weer begonnen met het 3 x per dag nemen van de Acetylcisteïne. Komt het tenminste een beetje los. Ook het hoesten is hierdoor een beetje toegenomen. Maar dit is slechts een fractie van wat ik heb gehad dus daar maak ik me geen zorgen over.

Het thuis zijn begint me op dit moment een beetje tegen te staan. Het is van de ene kant heerlijk dat ik de hele dag de kinderen om me heen. Ik merk ook dat Guillaume er aan begint te wennen en wat meer naar mij toe trekt. Dat doet me goed. Van de andere kant voel ik me ook een beetje nutteloos. Buiten de dagelijkse dingen als de kinderen verzorgen en wat eten koken en een beetje opruimen doe ik eigenlijk niet veel. Ik merk dat als Nicolle 's avonds thuis komt van haar werk dat ik vaak de behoefte heb om onder de mensen te komen terwijl zij (begrijpelijk) dan wat tijd met de kinderen wil doorbrengen.

Hoewel ik me had voorgenomen niet te veel te verwachten van het gesprek met Prof. Dr. Drent volgende week moet ik toegeven dat ik inmiddels wel erop hoop dat ik na volgende week weer aan het werk mag. Gewoon om het ritme weer te krijgen en daarmee bezig te zijn wat ik graag doe. En ook wel voor mijn eigen gevoel, dat ik weer ergens iets betekenen zeg maar.

Owkeej, genoeg gezeurd voor vandaag....


18 April 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog