Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Sarcoidose - Cardiologie
Sarcoidose - Cardiologie
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Cardiologie


Terug van weggeweest. Afgelopen weekend is mijn zus getrouwd. Wat vrijdagavond begon met een heerlijk etentje is zondagochtend geindigd met wederom een heerlijk ontbijt in Kasteel Elsloo. Daar tussenin een was er een mooi feest met een spetterend optreden van niemand minder dan Xander de Bwiezonjee (?) met aansluitend een diner. Vanzelfsprekend heb ik het nodige gedronken en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door het comfort van de boxspring die op de voor ons bestemde kamer in het kasteel stond. Na het diner ben ik als een blok in slaap gevallen. De hoeveelheid wijn zal hier voor een groot deel debet aan zijn geweest. Het is inmiddels zondagmiddag en hoewel ik me vanochtend toen ik wakker werd uitzonderlijk beroerd hebben een vroege wandeling en het ontbijt me goed gedaan. Gek h, hoe je jezelf voorneemt om nooit meer veel te drinken als je een kater hebt en een paar uur later alweer op zo'n beslissing terug kunt komen.

Hoe dan ook, vrijdag ben ik nog in het ziekenhuis geweest. Bij de cardioloog welteverstaan. Beetje vreemd mannetje trouwens maar goed, da's verder niet relevant. Ik was in ieder geval in de veronderstelling dat er een zgn. 'Holter-kastje' geplaatst zou gaan worden. Dat is een klein computertje die je voor een periode van 24 uur bij je moet dragen en die dan je hart in de gaten houdt. Zeg maar een soort hartfilmpje maar dan van 24 uur. Niet dus. Het enige wat ze hebben gedaan is een hartfilnpje gemaakt (wat mijn huisarts ook had kunnen doen) om daaran te constateren dat er niks bijzonders op te zien was. Ook goeiemorgen....

Daarna moest ik een afspraak maken voor het plaatsen van het Holter-kastje. Eigenlijk heb ik dus de vorige keer een afspraak gemaakt om een afspraak te kunnen maken voor het laten plaatsen van een Holter-kastje. Heerlijk, al die efficiency in de zorg. 

's Middags gaan sporten. Viel weer eventjes tegen maar dit keer wel met een aanwijsbare reden. Ik weet namelijk nog dat toen ik de eerste keer op de roeimachine stapte en een afsstand van 1500 meter roeide, ik daar 8 minuten en 3 seconden over deed. Dat alles op een weerstand van niveau 4 (op een schaal van 10). De tweede keer snoepte ik er ruim een minuut vanaf en finishte ik op 6.53 minuten. Ook weer op een weerstand van 4. Die beide keren had ik een hartslag van zo'n 185 per minuut. Wat op zich al akelig hoog is. Nu echter merkte ik dat ik al in een vroeg stadium (na zo'n 500 meter) bijna buiten adem was. En als je dan nog een kilometer moet roeien is dat een vies lang stuk. Ik wilde hoe dan ook onder de tijd van 6.53 finishen en heb vol gas gegeven. Uiteindelijk op de tijd van 6.30 minuten gefinisht. 23 Seconden sneller dus dan de vorige keer. Met dien verstande dat ik echt he-le-maal stuk zat. Mijn hart ging als een waanzinnige te keer en de hartslagmeter piepte als een rookmelder boven een schoorsteen. Op zeker moment was mijn hartslag 200 en daar werd ook de fysiotherapeut niet vrolijk van. Eventjes gas terug nemen dus. En ik maar klagen tegen hem dat het dit keer veel moeizamer ging dan die keren ervoor, wat blijkt? Heeft die nozem de weerstand op niveau 10 gezet. Gewoon anderhalf keer zo zwaar dan ik gewend was! Maar wel nog 23 seconden eraf gesnoept, half dood of niet, die tijd staat en gaat er de volgende keer aan.

Ik moet me wel nog eventjes wegen want daar heb ik in verband met de bruiloft van Mireille & Cyril nog geen tijd voor gehad. Die info zal ik straks even erop zetten.

Voor nu tabee... 


10 Mei 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog