Sarcoidose - Zenuwonderzoek
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Wat is Sarcoidose?

Hoop aan de horizon?
De ziekte zelf

Mijn verhaal

Long time no see
Sensation onderzoek
Ondertussen
Zenuwonderzoek
Cardiologie
No surrender...
Prof. Dr. Drent
Zeg eens AAA....
Humor.....
Werk aan de winkel
Alternatieve geneeswijzen

Tsja...
De eerste dag thuis
Weer thuis
Naar huus...
Het gaat de goede kant op
Het ziekenhuis
The day(s) after
Bronchoscopie
De uitslag
De dagen daarna
De eerste longfoto
In den beginne....

Fysiek verloop

Gewicht X
Gewicht VIII
Gewicht VII
Gewicht VI
Gewicht V
Gewicht IV
Gewicht III
Gewicht II
Gewicht I

Links voor meer info


Voor wie het weten wil...
Meer info
WASOG
3- delige info serie


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Zenuwonderzoek


Vanmiddag voor de zoveelste keer naar het ziekenhuis in Sittard. Dit maal voor een ´neurofysiologisch onderzoek´. In de volksmond ook wel Sensation onderzoek. De bedoeling is om door middel van warmte- en koudeprikkelingen te kunnen vaststellen of mijn zenuwen inmiddels ook zijn aangetast door de Sarcoïdose.

De manier waarop ze dat doen is even simpel als briljant. Je krijgt een kastje om, één voor één om je linker hand- en voet en je rechter hand- en voet. Dat kastje wordt vervolgens verwarmd en gekoeld. Op het moment dat je de temperatauurswisseling waarneemt moet je op een knopje duwen. Nu zal het wel zo zijn dat wanneer je gezond bent een bepaalde temperatuursverandering op je huid bij een bepaalde temperatuur kunt waarnemen. En als je zenuwen dus niet in orde zijn merk je dat dus (veel) later dan een gezond iemand. Rechterhand ging, linkerhand en voet ook maar bij mijn rechtervoet merkte ik dat ik meer tijd nodig had dan bij de andere drie. Of dat abnormaal veel langer war weet ik niet, heb ik ook niet gevraagd. Het onderzoek zou verder uitgewerkt worden en de uitslag krijg ik nog.

Ik heb aangegeven dat ik me lichtelijk zorgen begin te make nover mijn spieren en de aanwezigheid van Sarcoïdose daarin. Met name bij kleine dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld als ik een appel schil) schiet de kramp erin. Met als gevolg dat mijn vingers een tijdje in dezelfde positie blijven staan en ik ze met de andere hadn moet terugbuigen. 's Nachts schiet het vooral in de voeten en kuiten. De laatste tijd meer dan dat ik dat voorheen had. Daarvoor moet ik even bellen met Dr. Drent. zij zou me door kunnen sturen naar de uhmmmm.... Iemand die daar verstand van heeft, zeg maar.

Glück Auf......

 

 


14 Mei 2009 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog